Volwassenen

Interieurvormgeving

In de opleiding interieurvormgeving zijn er twee oriëntatiemogelijkheden;

  1. Je leert onze hedendaagse woon- en leefomgeving ontleden. De verschillende functies in een woning, winkel of beursstand worden grondig ontleed.  Na overleg met de docent of groep zetten we interieurontwerpen om in een bepaalde vormgeving.  We visualiseren specifieke materialen en kleuren via ontwerpschetsen, grondplannen, perspectieftekeningen, maquettes of digitale foto’s.
  2. Je leert een object op zich in al zijn facetten ontleden.  Je bestudeert het object, onderzoekt zijn functies en mogelijkheden en je geeft gestalte en inhoud aan nieuwe vormen voor het gebruiksvoorwerp vanuit een eigen ontwikkelde visie. Je gaat dieper in op de invloed van materialen en productietechnieken op de vormgeving. Je werkt de ideeën uit in prototypes, schetsen, plannen, Photoshop of digitale fotografie.

Je kan interieurvormgeving volgen op deze locaties:

Peter Vandecappelle

Peter Vandecappelle

Interieurvormgeving
Ontwerplabo

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

kinderenjongeren volwassenen