Volwassenen

Juweelontwerp/edelmetaal

In dit atelier werk je met metaal en met een hele waaier technieken en materialen. Ontwerpen gebeurt op basis van beeldend onderzoek.

Thematische opdrachten en technieken maken je vertrouwd met de materie en met het atelier. Spelenderwijs experimenteer je met maquettes en met je eigen werkboek om uiteindelijk je eigen beeldtaal te ontwikkelen.

In het goed uitgeruste atelier krijg je de ruimte en de plaats om je ideeën uit te werken en je techniek verder te verfijnen. De lesgever stimuleert je om te experimenteren, om je sterke punten te ontwikkelen en zo stilaan je grenzen te verleggen.

Je bezoekt tentoonstellingen in binnen- en buitenland en je volgt interessante gastcolleges. Zo krijg je een duidelijke visie op het werk van andere juwelenontwerpers en op de wereld van het hedendaagse juweel. In de eindejaarstentoonstelling toon je je eigen collectie.

Je kunt juweelontwerp en edelsmeden volgen in:

Hilde Van Belleghem

Hilde Van Belleghem

Juweelontwerp/edelmetaal
Kathleen Frisson

Kathleen Frisson

Juweelontwerp/edelmetaal
Silke Fleisher

Silke Fleischer

Juweelontwerp/edelmetaal

De prijs hangt af van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Met een kansenpas krijg je een mooie korting als je inschrijft in d’Academie.

Interview met Annelies Devriese

Interview met Lindsey Meul

Interview met Charlotte Vanhoubroeck

Interview met Jeanine van der Linde

kinderenjongeren volwassenen