Volwassenen

Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst

In de opleiding beeldhouwkunst ontwikkel je je eigen vorm- en beeldtaal.

Er komen klassieke technieken aan bod zoals boetseren naar model, mouleren en afgieten. En je krijgt ook compositieopdrachten. Je bezoekt tentoonstellingen en ateliers. Je toetst je eigen ervaringen in het atelier af aan wat er in de hedendaagse beeldhouwkunst leeft en gebeurt.

In de eerste twee jaar van de opleiding maak je kennis met heel wat facetten van de beeldhouwkunst: studie naar gipsen en levend model, boetseren in klei, gipsafgietsels maken, verhoudingen waarnemen, steunconstructies maken, reproductietechnieken en een gevarieerd palet aan materialen en technieken om te verwerken in je compositieoefeningen. Nadenken over beelden in relatie met de natuur en de publieke ruimte is een extra uitdaging.

Na de twee oriëntatiejaren kies je om je verder toe te leggen op figuratie verwerken in je eigen beeldtaal aan de hand van levend model en plaasters, of voor 3D-onderzoek in de meest uiteenlopende vormen, materialen en onderwerpen.

 

Je kunt beeldhouwkunst volgen in:

Edith Ronse

Edith Ronse

Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst
Levend model 2D-3D
Michaël Pycke

Michaël Pycke

Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst
Kunstambacht steen-beeld

De prijs hangt af van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Met een kansenpas krijg je een mooie korting als je inschrijft in d’Academie.

kinderenjongeren volwassenen