Volwassenen

Textiele kunst

Textiel is overal aanwezig in ons dagelijks leven en heeft symbolische, functionele, culturele en decoratieve dimensies. Tijdens de opleiding textiele kunst verkennen we samen dit veelzijdige spectrum aan de hand van de belangrijkste elementen: lijn, vorm, kleur en textuur.

We onderzoeken gedurende het traject hoe we deze ontdekkingen kunnen integreren in eigentijds, fris en uniek werk. Een (af)leerproces, waarbij we de oefening maken om een gekend materiaal op een onbevangen manier te benaderen. Een verscherpte waarneming van onze omgeving is hierbij een onuitputtelijke bron van inspiratie, maar ook tentoonstelling- en atelierbezoeken en samenwerkingen met andere disciplines binnen D’Academie.

Al experimenterend herinterpreteren we het rijke textielambacht en combineren dit met nieuwe technieken en materialen om zo onze persoonlijke tactiele beeldtaal te ontwikkelen.

Je kunt textiele kunsten volgen in:

Cecile De Mul

Cecile De Mul

Beeldatelier
Textiele kunst

De prijs hangt af van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Met een kansenpas krijg je een mooie korting als je inschrijft in d’Academie.

kinderenjongeren volwassenen