MARIE'ART. Trail of contemporary art

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

Voor deze eerste editie stelt Mariemont zeven Belgische en internationale kunstenaars, onder andere oud-student Textiele Kunsten Mieke Smet. 

Hun werken zijn artistieke en poëtische reflecties op de problemen waarmee onze samenleving vandaag wordt geconfronteerd, en behandelen thema's zoals onze relatie met de natuur en het milieu, het klimaat, inclusie, geschiedenis en erfgoed. Tijdens deze tijdelijke tentoonstelling dompelt elk van deze kunstenaars zich onder in een deel van het domein, of dit nu bebouwd, in het water of in de bomen is.

Met Marie'ART biedt Mariemont deze kunstenaars een nieuw expressieterrein op een uitzonderlijke locatie. Mariemont versterkt zo zijn identiteit als kruispunt van tijdperken en culturen en bevestigt zijn steun aan hedendaagse creaties, naar het voorbeeld van Raoul Warocqué in zijn tijd. Werken van kunstenaars uit de 19e en begin 20e eeuw, zoals Meunier, Rousseaux, Lambeau en Devresse, staan harmonieus naast die van de 21e eeuw in dezelfde natuurlijke omgeving.

van 18 mei tot 22 september 2024
Domein & Koninklijk Museum van Mariemont
Marie'ART. Parcours van kunstenaars
Chau. de Mariemont 100, 7140 Morlanwelz

kinderenjongeren volwassenen