Volwassenen

Juweelontwerp en edelsmeden

Dit atelier staat, naast het werken met metaal, garant voor een ruim aanbod van technieken, het werken met een veelvoud van materialen en het ontwerpen via beeldend onderzoek. Door het aanleren van technieken, het uitwerken van opdrachten via thema’s, raakt de student vertrouwd met de materie en het atelier. Spelenderwijs, via documentatie in een werkboek, het ontwikkelen van maquettes en het experimenteren wordt er geleidelijk een eigen beeldtaald ontwikkeld.
In het uitgerust atelier krijgen de studenten de ruimte en de plaats om ideeen uit te werken en technieken verder te verfijnen. De lesgever stimuleert iedere student te experimenteren, bepaalde sterke punten te ontwikkelen en zo stilaan de grenzen te verleggen.
Door tentoonstellingen te bezoeken in binnen- en buitenland, door te verwijzen naar werk van andere juweelontwerpers, door gastcolleges en door deelname aan verschillende tentoonstellingsprojecten wordt getracht de visie op de wereld van het hedendaags juweel te verruimen.
Dit alles resulteert uiteindelijk in een eindejaarstentoonstelling met het tonen van een eigen collectie.

Je kan juweelontwerp en edelsmeden volgen op deze locaties:

Hilde Van Belleghem

Hilde Van Belleghem

Juweelontwerp en edelsmeden
Kathleen Frisson

Kathleen Frisson

Juweelontwerp en edelsmeden
Silke Fleisher

Silke Fleischer

Juweelontwerp en edelsmeden
Ontwerplabo

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

kinderenjongeren volwassenen