Volwassenen

Beeldwereld

‘Beeldwereld’ is een theoretische opleiding over de wereld van de beeldende en audiovisuele kunsten. We maken je vertrouwd met de taal van de beeldende kunst. De bedoeling is dat je die kritisch kunt gebruiken en op die manier je persoonlijke inzichten over werken en tentoonstellingen kan formuleren.

Je zal dan ook veel op stap gaan om werken en tentoonstellingen te bekijken en te analyseren. Je bezoekt de wereld van de kunst en laat die wereld ook bij jou binnenkomen: via lezingen, gastdocentschappen en getuigenissen van kunstenaars met hun specifieke ervaring.

In het derde jaar focussen we op de techniek van je eigen presentaties: je eigen voordrachten en lezingen en je eigen portfolio’s. En tenslotte word je ook even tentoonstellingsmaker in de Academie zelf: je drukt je stempel op de presentatie van de eindwerken in samenwerking met de leerlingen uit de verschillende ateliers.

Schrijf je nu in!

Je kan beeldwereld volgen op deze locaties:

Piet Vanrobaeys

Piet Vanrobaeys

Beeldwereld

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

kinderenjongeren volwassenen