Volwassenen

Beeldhouwkunst

In de opleiding beeldhouwkunst ontwikkel je een eigen vorm- en beeldtaal binnen een eigentijds platform. In de opleiding komen zowel klassieke technieken aan bod, zoals het boetseren naar model, mouleren en afgieten, als compositieopdrachten. We bezoeken tentoonstellingen en ateliers. Je toetst je eigen ervaringen in het atelier met wat er in de hedendaagse beeldhouwkunst leeft en gebeurt.

In de eerste twee jaar van de opleiding laten we je kennis maken met vele facetten uit de beeldhouwkunst: studie naar gipsen en levend model, boetseren in klei, het maken van gipsafgietsels, leren waarnemen van verhoudingen, het maken van steunconstructies, reproductietechnieken en een verscheiden palet aan materialen en technieken om deze in compositieoefeningen te verwerken. Het nadenken over beelden in relatie met de natuur en de publieke ruimte vormt een extra uitdaging.

Na deze twee oriëntatiejaren kan je kiezen om je verder toe te leggen op het verwerken van figuratie in een eigen beeldtaal aan de hand van levend model en plaasters, ofwel het 3D-onderzoek in de meest uiteenlopende vormen, materialen en onderwerpen.

 

Je kan beeldhouwkunst volgen op deze locaties:

Edith Ronse

Edith Ronse

Beeldhouwkunst
Levend model 2D-3D
Michaël Pycke

Michaël Pycke

Beeldhouwkunst
Kunstambacht steen-beeld

De kostprijs van deze les is afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt korting per extra gezinslid dat inschrijft. Ben je houder van een kansenpas en schrijf je in de academie in Sint-Niklaas? Dan krijg je een grote korting.

kinderenjongeren volwassenen