Missie & visie

In d’Academie kun je les volgen in ongeveer elke beeldende kunst. Je kiest er voor enthousiaste, hoogopgeleide lesgevers. Onderzoek, experiment, kruisbestuiving en levenslang en levensbreed leren staan in elk atelier centraal.
Paragraphs

Naar d’Academie gaan, dat is op avontuur trekken in de wondere wereld van de beeldende kunst.

Ons aanbod overspant bijna alle disciplines van de beeldende kunst. Van de vrije over de toegepaste kunst tot de kunstambachten. Door dat uitgebreide aanbod kom je terecht in een interdisciplinaire omgeving die zo typisch is voor de hedendaagse kunst en kunstbeleving.

In je atelier krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, te ontplooien en te vervolmaken. De nadruk ligt op onderzoek, experiment, kruisbestuiving en levenslang en levensbreed leren.

Naast de atelierwerking maken studiereizen, lezingen, gastdocenten, tentoonstellingen en de lessen kunstgeschiedenis je opleiding compleet.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe passie, je talent verder wilt ontplooien, je wilt voorbereiden op hogere kunststudies of aansluiting zoekt met een professionele omgeving: in d’Academie kun je daarvoor allemaal terecht. En voor individueel onderwijs en persoonlijke begeleiding gecombineerd met de groepsdynamiek die zo typisch is voor de ateliers.

Graag tot ziens in d’Academie,

Niko Van Stichel
Directeur

 

Directeur Niko Van Stichel
kinderenjongeren volwassenen