Bereikbaarheid hoofdschool Sint-Niklaas

De hoofdschool van d'Academie Beeld bevindt zich midden in het centrum van Sint-Niklaas, met links en rechts d'Academie Podium en de Stadsschouwburg. De school is vlot bereikbaar op verschillende vervoerswijzen.

Welkom in het nieuwe onthaal...

Twee jaar werd er hard gewerkt maar het resultaat mag dan ook gezien worden. De werkzaamheden  werden afgerond en wij ontvangen jullie voortaan dan ook graag via de nieuwe hoofdingang in de Boonhemstraat.

De ingang via de speelplaats (ingang via parking Stadsschouwburg) blijft uiteraard ook toegankelijk.

De tijdelijke ingang via de Paul Snoekstraat (Foyer) en de ingangen via nooddeuren worden opnieuw afgesloten.

d'Academie Beeld ligt vlakbij twee bushaltes van De Lijn: de halte Hofstraat en de halte Grote Markt. Vanaf deze haltes is het slechts een paar minuten stappen tot de ingang van de academie. De meeste stadslijnen en streeklijnen stoppen aan deze haltes. Zo is de academie vlot bereikbaar vanuit de omliggende gemeenten in het Waasland en verder.

Het NMBS-treinstation ligt op een tiental minuten wandelen van de academie. Sint-Niklaas is vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende richtingen. Om de twintig minuten vertrekken er treinen naar Gent en Antwerpen. Een rit vanuit Antwerpen naar Sint-Niklaas duurt ongeveer twintig minuten. Vanuit Gent bereik je Sint-Niklaas in 25 minuten. Vanuit Brussel rijdt elk uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Er zijn ook snelle verbindingen mogelijk met een overstap in Antwerpen, Gent of Mechelen.

Kom je met de fiets naar de academie? Dat gaat vlot, want Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt aan een veilig fietsnetwerk in de stad en naar omliggende gemeenten. Er is een overdekte fietsenstalling voorzien aan de achterkant van de academie. Via het ijzeren hek op het Schouwburgplein kom je op de speelplaats waar je je fiets kan parkeren.

Als student van d'Academie Beeld kan je een voordelig parkeerabonnement aankopen, het pleinabonnement. Je kan dit abonnement online aankopen of op het secretariaat.

Met het pleinabonnement kan je vervolgens parkeren op volgende locaties:
- Schouwburgplein
- Boonhemstraat (Beperkt aantal plaatsen)
- Hofstraat (kant rusthuis 't Hof)
- Spoorweglaan (kant niet-bebouwing)
- Kroonmolenplein
- Zwijgershoek
- Hendrik Heymanplein
- Kokkelbeekplein

Tip: spreek af met andere leerlingen in je klas om te carpoolen naar de academie!

kinderenjongeren volwassenen