Bereikbaarheid hoofdschool Sint-Niklaas

De hoofdschool van d'Academie Beeld bevindt zich midden in het centrum van Sint-Niklaas, met links en rechts d'Academie Podium en de Stadsschouwburg. De school is vlot bereikbaar op verschillende vervoerswijzen.

Werken aan de winkelwandellus:

Update oktober 2021

Tot midden november is er géén doorgaand verkeer mogelijk in:

  • Collegestraat
  • Kruispunt Paul Snoekstraat/Collegestraat

De toegang is hier volledig afgesloten, ook voor fieters en voetgangers.

De werfzone is gevaarlijk. Er zijn zware voertuigen en machines aan het werk. Wij kunnen de veiligheid van de zachte weggebruikers in de werfzone niet garanderen.

  • De academie is bereikbaar via de parking in de Hofstraat.
  • De Vierkante zaal is enkel bereikbaar vanaf de kant van de Boonhemstraat.

Meer info: www.sint-niklaas.be/winkelwandellus

NIEUW: Richard Van Britsomstraat = schoolstraat

Dit betekent dat deze straat niet toegankelijk is voor voertuigen tijdens de schoolspitsuren op schooldagen, d.w.z.:
- van 8 tot 8.30 uur
- van 15.30 tot 16 uur
- op woensdag van 11.45 tot 12.15 uur.
In het kader van de verkeersveiligheid van de scholieren vragen wij u met aandrang om de schoolspitsuren te respecteren.

Werken - Nieuwe inkom d'Academie Beeld

Op 27 oktober 2020 gingen de werken van start voor de nieuwe inkom van d’Academie Beeld. De ingang in de Boonhemstraat werd hierdoor volledig afgesloten. d'Academie Beeld is momenteel enkel toegankelijk via de speelplaats, te bereiken vanaf de parking Schouwburg en via De Foyer, Paul Snoekstraat 1.

d'Academie Beeld ligt vlakbij twee bushaltes van De Lijn: de halte Hofstraat en de halte Grote Markt. Vanaf deze haltes is het slechts een paar minuten stappen tot de ingang van de academie. De meeste stadslijnen en streeklijnen stoppen aan deze haltes. Zo is de academie vlot bereikbaar vanuit de omliggende gemeenten in het Waasland en verder.

Het NMBS-treinstation ligt op een tiental minuten wandelen van de academie. Sint-Niklaas is vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende richtingen. Om de twintig minuten vertrekken er treinen naar Gent en Antwerpen. Een rit vanuit Antwerpen naar Sint-Niklaas duurt ongeveer twintig minuten. Vanuit Gent bereik je Sint-Niklaas in 25 minuten. Vanuit Brussel rijdt elk uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Er zijn ook snelle verbindingen mogelijk met een overstap in Antwerpen, Gent of Mechelen.

Kom je met de fiets naar de academie? Dat gaat vlot, want Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt aan een veilig fietsnetwerk in de stad en naar omliggende gemeenten. Er is een overdekte fietsenstalling voorzien aan de achterkant van de academie. Via het ijzeren hek op het Schouwburgplein kom je op de speelplaats waar je je fiets kan parkeren.

Als student van d'Academie Beeld kan je een voordelig parkeerabonnement aankopen, het pleinabonnement. Je kan dit abonnement online aankopen of op het secretariaat.

Met het pleinabonnement kan je vervolgens parkeren op volgende locaties:
- Schouwburgplein
- Boonhemstraat (Beperkt aantal plaatsen)
- Hofstraat (kant rusthuis 't Hof)
- Spoorweglaan (kant niet-bebouwing)
- Kroonmolenplein
- Zwijgershoek
- Hendrik Heymanplein
- Kokkelbeekplein

Tip: spreek af met andere leerlingen in je klas om te carpoolen naar de academie!

kinderenjongeren volwassenen