Bereikbaarheid hoofdschool Sint-Niklaas

De hoofdschool van d'Academie beeld bevindt zich midden in het centrum van Sint-Niklaas, met links en rechts d'Academie podium en de stadsschouwburg. De school is vlot bereikbaar op verschillende vervoerswijzen.

Werken - Nieuwe inkom d'Academie Beeld

Op 27 oktober 2020 gingen de werken van start voor de nieuwe inkom van d’Academie Beeld. De ingang in de Boonhemstraat werd hierdoor volledig afgesloten.
Na de herfstvakantie is d'Academie beeld enkel nog toegankelijk via de speelplaats, te bereiken vanaf de parking Schouwburg en via De Foyer, Paul Snoekstraat 1.

Werken - Winkelwandellus:

Tijdens de werken is het projectgebied slechts beperkt toegankelijk met de wagen en enkel voor plaatselijk verkeer. In de eigenlijke werkzone, waar de aannemer aan de slag is, is er geen verkeer mogelijk. Voetgangers en fietsers krijgen wel overal vrije doorgang. In de werkzone moeten fietsers afstappen en met de fiets aan de hand langs de werken wandelen. Wij vragen je met aandrang om altijd voorzichtig te zijn, wanneer je in de buurt van de werken komt.

Meer info: www.sint-niklaas.be/winkelwandellus

d'Academie beeld ligt vlakbij twee bushaltes van De Lijn: de halte Hofstraat en de halte Grote Markt. Vanaf deze haltes is het slechts een paar minuten stappen tot de ingang van de academie. De meeste stadslijnen en streeklijnen stoppen aan deze haltes. Zo is de academie vlot bereikbaar vanuit de omliggende gemeenten in het Waasland en verder.

Het NMBS-treinstation ligt op een tiental minuten wandelen van de academie. Sint-Niklaas is vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende richtingen. Om de twintig minuten vertrekken er treinen naar Gent en Antwerpen. Een rit vanuit Antwerpen naar Sint-Niklaas duurt ongeveer twintig minuten. Vanuit Gent bereik je Sint-Niklaas in 25 minuten. Vanuit Brussel rijdt elk uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Er zijn ook snelle verbindingen mogelijk met een overstap in Antwerpen, Gent of Mechelen.

Kom je met de fiets naar de academie? Dat gaat vlot, want Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt aan een veilig fietsnetwerk in de stad en naar omliggende gemeenten. Er is een overdekte fietsenstalling voorzien aan de achterkant van de academie. Via het ijzeren hek op het Schouwburgplein kom je op de speelplaats waar je je fiets kan parkeren.

Als student van d'Academie Beeld kan je een voordelig parkeerabonnement aankopen, het pleinabonnement. Je kan dit abonnement online aankopen of op het secretariaat.

Met het pleinabonnement kan je vervolgens parkeren op volgende locaties:
- Schouwburgplein
- Boonhemstraat (Beperkt aantal plaatsen)
- Hofstraat (kant rusthuis 't Hof)
- Spoorweglaan (kant niet-bebouwing)
- Kroonmolenplein
- Zwijgershoek
- Hendrik Heymanplein
- Kokkelbeekplein

Tip: spreek af met andere leerlingen in je klas om te carpoolen naar de academie!

kinderenjongeren volwassenen