Bereikbaarheid hoofdschool Sint-Niklaas

De hoofdschool van d'Academie Beeld bevindt zich midden in het centrum van Sint-Niklaas, met links en rechts d'Academie Podium en de Stadsschouwburg. De school is vlot bereikbaar op verschillende vervoerswijzen.

Werken aan de winkelwandellus:

Update mei 2022

Op maandag 23 mei starten er opnieuw werken in het kader van de winkelwandellus.

Fase 1: Van maandag 23 mei tot vrijdag 1 juli

Tijdens deze fase vinden er werken plaats vanaf het kruispunt Collegestraat-Paul Snoekstraat tot net voor de parking van de stadsschouwburg.  
De doorgang naar de Paul Snoekstraat zal gedurende deze fase voor alle verkeer volledig afgesloten worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Paul Snoekstraat bereiken via de Hofstraat en Boonhemstraat. Ook het Vakschoolhof is via de Collegestraat niet toegankelijk. Doorgang vanuit het Onze-Lieve-Vrouwplein naar het Vakschoolhof blijft wel mogelijk. Parkeren op de parking van de stadsschouwburg blijft mogelijk. 

=> De academie is bereikbaar via de parking in de Hofstraat en via de ingang Foyer in de Paul Snoekstraat.

Fase 2: Van vrijdag 1 juli tot vrijdag 26 augustus

Tijdens fase 2 kan je de parking van de stadsschouwburg niet oprijden via de voorziene oprit. Daarom voorzien we in de Hofstraat een tijdelijke doorgang over de groenstrook naar de parking. Voetgangers kunnen vanaf de parking wel nog de Paul Snoekstraat, het Vakschoolhof en de Collegestraat bereiken.   

De werfzone is gevaarlijk. Er zijn zware voertuigen en machines aan het werk. Wij kunnen de veiligheid van de zachte weggebruikers in de werfzone niet garanderen.

=> De academie is bereikbaar via de parking in de Hofstraat en via de ingang Foyer in de Paul Snoekstraat.

Meer info: www.sint-niklaas.be/winkelwandellus

NIEUW: Richard Van Britsomstraat = schoolstraat

Dit betekent dat deze straat niet toegankelijk is voor voertuigen tijdens de schoolspitsuren op schooldagen, d.w.z.:
- van 8 tot 8.30 uur
- van 15.30 tot 16 uur
- op woensdag van 11.45 tot 12.15 uur.
In het kader van de verkeersveiligheid van de scholieren vragen wij u met aandrang om de schoolspitsuren te respecteren.

Werken - Nieuwe inkom d'Academie Beeld

Op 27 oktober 2020 gingen de werken van start voor de nieuwe inkom van d’Academie Beeld. De ingang in de Boonhemstraat werd hierdoor volledig afgesloten. d'Academie Beeld is momenteel enkel toegankelijk via de speelplaats, te bereiken vanaf de parking Schouwburg en via De Foyer, Paul Snoekstraat 1.

d'Academie Beeld ligt vlakbij twee bushaltes van De Lijn: de halte Hofstraat en de halte Grote Markt. Vanaf deze haltes is het slechts een paar minuten stappen tot de ingang van de academie. De meeste stadslijnen en streeklijnen stoppen aan deze haltes. Zo is de academie vlot bereikbaar vanuit de omliggende gemeenten in het Waasland en verder.

Het NMBS-treinstation ligt op een tiental minuten wandelen van de academie. Sint-Niklaas is vlot bereikbaar per trein vanuit verschillende richtingen. Om de twintig minuten vertrekken er treinen naar Gent en Antwerpen. Een rit vanuit Antwerpen naar Sint-Niklaas duurt ongeveer twintig minuten. Vanuit Gent bereik je Sint-Niklaas in 25 minuten. Vanuit Brussel rijdt elk uur een rechtstreekse trein naar Sint-Niklaas. Er zijn ook snelle verbindingen mogelijk met een overstap in Antwerpen, Gent of Mechelen.

Kom je met de fiets naar de academie? Dat gaat vlot, want Sint-Niklaas is een echte fietsstad. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt aan een veilig fietsnetwerk in de stad en naar omliggende gemeenten. Er is een overdekte fietsenstalling voorzien aan de achterkant van de academie. Via het ijzeren hek op het Schouwburgplein kom je op de speelplaats waar je je fiets kan parkeren.

Als student van d'Academie Beeld kan je een voordelig parkeerabonnement aankopen, het pleinabonnement. Je kan dit abonnement online aankopen of op het secretariaat.

Met het pleinabonnement kan je vervolgens parkeren op volgende locaties:
- Schouwburgplein
- Boonhemstraat (Beperkt aantal plaatsen)
- Hofstraat (kant rusthuis 't Hof)
- Spoorweglaan (kant niet-bebouwing)
- Kroonmolenplein
- Zwijgershoek
- Hendrik Heymanplein
- Kokkelbeekplein

Tip: spreek af met andere leerlingen in je klas om te carpoolen naar de academie!

kinderenjongeren volwassenen