VERBINDING (verbroken)

Beeldende kunst
Expo
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

VERBINDING (verbroken) / (dis)CONNECTED is de titel van de Vierde Triënnale Hedendaagse Kunst van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Een vijfentwintigtal werken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen deel aan de triënnale, waaronder onze leerkracht Soetkin Eloy.
Het thema dat de kunstwerken bijeen brengt, is verbinding in al zijn facetten, zowel kritische als hoopgevende.

De vaste kunstcollectie van het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel (UPC Duffel) wordt tijdens de expo ook aangevuld met tijdelijke werken van een vijfentwintigtal gerenommeerde hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. Klinkende namen als Marina Abramović & Ulay, Gao Brothers, Anno Dijkstra, Andy Warhol, Guido van de Werve en Maen Florin stellen tentoon.

Via actuele kunst wil het psychiatrisch ziekenhuis het taboe rond psychische kwetsbaarheid doorbreken, zich openstellen naar de buitenwereld en kunst als integraal onderdeel van onze zorg onder de aandacht brengen.

Naast een doe- en zoekboekje voor (gezinnen) met kinderen is er ook een educatief pakket voor de derde graad van het middelbaar onderwijs. Parallel aan de tentoonstelling vinden er tal van artistieke en andere activiteiten rondom het thema plaats.

14 september tot 20 november 2022
PCU Duffel
Stationsstraat 22, 2570 Duffel
woensdag tot zondag van 13u-17u
gratis

kinderenjongeren volwassenen