Prijsuitreiking Cartoonwedstrijd ‘Reinaert de vos’, Wilhelmsfonds Moerbeke

Beeldende kunst
Expo
Met kinderen
Social media sharing

Wanneer? zaterdag 14 december 2019 vanaf 18u. 
Waar? in de Oude Brouwerij, Lindenplaats Moerbeke, tijdens de Kerstmarkt.

Hoezo vrouwen hebben geen humor? De Cartoonwedstrijd ‘Reinaert de vos’ bewees het tegendeel. De top drie winnende deelnemers bleken allemaal meisjes te zijn, zo ook de twee eervolle vermeldingen. 
Op maandag 25 november 2019 hebben de juryleden, Burgemeester Robbe De Caluwé en Cartoonist Steve Michiels, de deelnemende cartoons beoordeeld op het inhoudelijk karakter van een humoristische tekening, onder het waakzame oog van de bestuursleden van het Willemsfonds Moerbeke, Katrien Van Hyfte, Myriam Mestiaen en Kristof Van Poucke. 

De eerste prijs gaat naar Lynn Vioen, 9 jaar, uit Koewacht. Lore Van Mol, 9 jaar, uit Moerbeke wint de tweede prijs. De derde prijs is voor Maya Merlier, 10 jaar, uit Moerbeke. De eervolle vermeldingen gaan naar Vlinder Agterhuis, 9 jaar, uit Axel en Hazel Oosterhof, 11 jaar, uit Koewacht. Vier winnaars, Lynn Vioen, Lore Van Mol, Vlinder Agterhuis en Hazel Oosterhof zijn leerlingen van het jeugdatelier van d’Academie van Sint-Niklaas, afdeling Koewacht. Maya Merlier gaat naar school in Moerbeke.

Tijdens de prijsuitreiking worden de winnende cartoons tentoongesteld in de oude brouwerij op zaterdag 14 december 2019, vanaf 18u, tijdens de Moerbeekse Kerstmarkt op de Lindenplaats

kinderenjongeren volwassenen