Photography exhibition at Villa De Bondt

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

23 jaar geleden startte oud-leraar en fotograaf Lieven Nollet, op vraag van Flor Bex, met een project rondom kunstenaarsateliers. Uit de intimiteit van beeldende kunstenaars maakte hij een bijzonder eigenzinnige fotografische interpretatie … ‘Ateliers d’artistes’ werd in 2001 tentoongesteld in het M HKA, museum van hedendaagse kunst Antwerpen.
Vandaag heeft Lieven Nollet inspiratie om een vervolg te geven aan zijn kunsternaarsateliers. Als beginpunt van dit toekomstproject wordt deze M HKA-tentoonstelling ‘Ateliers d’artistes’ tentoongesteld in Villa De Bondt, om dan in de loop van volgende jaren zijn nieuwe creaties te brengen…we kijken er al naar uit!

Oud-directeur Johan De Vos zei het volgende: "Lieven is geen fotograaf die de dingen groter en dikker maakt dan ze zijn. Hij maakt verzonken beelden, hij geeft zelfs het gewicht aan lucht. Het atelier van de kunstenaar is immers de plaats waar de creatie tot stand wordt gebracht, het oord waar het werk rijpt. In het verlengde van de kunstenaar maakt Lieven Nollet zijn eigen creatie."

Kunstenaarsateliers die te zien zijn: Guillaume Bijl, Dirk Braeckman, Peter Buggenhout, Bert De Beul, Berlinde De Bruyckere, Ronny Delrue, Denmark, Eddy De Vos, Karel Dierickx, Jan Fabre, Karin Hanssen, Maryam Najd, Peter Rogiers, Johan Tahon, Luc Tuymans, Guy Van Bossche, Philippe Vandenberg, Marc Vanderleenen, Ludwig Van de Velde, Jan Van Imschoot, Herman Van Ingelgem, Anne-Mie Van Kerkhoven, Dan Van Severen, Marc Verstockt

bezoek op afspraak van woensdag tot zondag van 14u-18u

uitnodiging
kinderenjongeren volwassenen