Ondersporen - (on)zichtbare bewegingen in beeld

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

Ondersporen

De groepstentoonstelling Ondersporen toont niet alleen werk van 56 fotografen, maar viert ook het continue verbreden en herdenken van het fotografische beeld in een steeds veranderende maatschappelijke, historische en technologische context. 

Sinds 2014 bundelt LUCA School of Arts de krachten van vier sterke opleidingen fotografie in Vlaanderen en legt daarmee al enkele jaren een belangrijke basis voor de toekomst van de Belgische fotografie. Toch gaat er achter elke opleiding ook een decennialange traditie vooraf, waarin het DNA van het latente beeld zit vervat. De expositie brengt deze onderhuidse DNA-sporen voor het eerst naar boven en onderzoekt op welke wijze de fotografische blik wordt doorgeven aan de volgende generaties eigenzinnige beeldenmakers, hoe deze in interactie gaan met elkaar en tussen welke verbindingen nieuwe paden worden aangelegd. 

Alumni, docenten, studenten en onderzoekers van LUCA School of Arts stellen deze continue zoektocht naar een vernieuwende beeldcultuur voor onder deskundige begeleiding van curator Emmanuel d’Autreppe. Hij wordt hierbij ondersteund door de coördinatoren en docenten van de verschillende opleidingen fotografie.

Onze leerkracht fotokunst, Bastiaan van Aarle, is één van de 56 fotografen en toont voor de eerste keer een aantal beelden uit zijn boek 01:20

De tentoonstelling loopt van 02 april tot 06 juni 2021. 

cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
tickets: 011 22 99 31
info@ccha.be

kinderenjongeren volwassenen