Marriage Stories - wedstrijd ook voor DKO

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Doe mee aan de Europese kunstwedstrijd en expo ''Marriage Stories'' van Karine Huts & Komask vzw, €10.000 eerste prijs!

Mevrouw Karine Huts en KoMASK bundelen hun krachten om een nieuwe internationale wedstrijd te organiseren, getiteld Marriage stories.

Een trouwjurk vertelt niet alleen het verhaal van de bruid en de bruiloft, maar een trouwjurk vertelt het verhaal van liefde, verdriet, verbinding, overgangsritueel, zuiverheid, erotiek, viering, onderdrukking, ...
Hoe interpreteert een hedendaagse jonge kunstenaar het huwelijk in de context van de 21ste eeuw, welk verhaal inspireert de kunstenaar?

Door de geschiedenis heen werkten kunstenaars al rond dezelfde thema's en ontstond er een zeer diverse verzameling kunstwerken. Deze werken markeren de verschillende facetten van deze verbinding, vrij vertaald als 'een huwelijksverhaal'.

Karine Huts exposeert haar persoonlijke collectie trouwjurken, elk vergezeld van hun unieke verhaal. Ze geeft jonge nationale en internationale artiesten de kans om hun interpretatie van een ''huwelijksverhaal'' met het publiek te delen in de vorm van een tentoonstelling met nieuw gecreëerd werk naast haar collectie. Kunstenaars laten zich inspireren door een antieke jurk, een uniek verhaal of hun persoonlijke verhaal. De tentoonstelling wordt een reis langs nieuwe en oude verhalen, tradities en creaties.

Alle cursisten/studenten van de Europese academies binnen de beeldende kunst worden uitgenodigd om deel te nemen.
Deelname staat open voor alle disciplines: beeldhouwen, schilderen; mode, kostuumontwerp, grafisch ontwerp, juweelontwerp, tekenen, .... Alle benaderingen zijn mogelijk: vernieuwend, bijzonder, repetitief, 2- of 3-dimensionaal, etc. behoren tot de mogelijkheden.

meer info en inschrijvingen: https://marriage-stories.be/the-contest/

kinderenjongeren volwassenen