lezing over Joseph Beuys en Adriaan Rees - Cultuurcentrum Sint-Niklaas

Beeldende kunst
Social media sharing

De collega's van het cultuurcentrum schotelen een boeiende lezing aan ons voor in kader van de expo Burcht Malpertuus:

“Ik denk sowieso met de knie”  Joseph Beuys
Over Joseph Beuys, Adriaan Rees en de kunst van het zoeken.

Wat is kunst? Is alles kunst en is iedereen een kunstenaar? Moet kunst activistisch zijn en kan het de wereld redden? We leggen deze vragen graag voor aan galeriehouder en kunstexpert Stijn Coppejans. Ondersteund door audio en beeld leert hij ons anders kijken naar kunst in het algemeen en in het bijzonder naar het werk van Joseph Beuys en de acties van Adriaan Rees.

De tentoonstelling Burcht Malpertuus opende met het nodige rumoer. De wilde performance van Adriaan Rees nam ons mee in een maalstroom van acties, gevoelens, symbolen en sensaties. Het was een prachtige opening van een expo die het dierlijke in de mens en het menselijke in het dier centraal stelt.

In deze lezing gaat Stijn Coppejans verder in op de oorsprong van deze actie van Adriaan Rees. Dit kan niet zonder te vertellen over Joseph Beuys en zijn bijdrage tot het verbreden van het kunstbegrip. Zet je schrap voor een voorstelling waarbij Coppejans met een eigenzinnige blik orde tracht te scheppen in een chaotische wereld, of was het nu omgekeerd?

Op het einde van de lezing is er een kort interview met kunstenaar Adriaan Rees en is er gelegenheid om samen met de kunstenaar de expo te bezoeken.

21 september om 19u30 (max 120 personen)
8 euro (incl. expobezoek)
CC Museumtheater, Zwijgershoek
bestel hier je tickets

kinderenjongeren volwassenen