Kasteelhoeve Forreist in Brugge wint Onroerenderfgoedprijs 2023

Beeldende kunst
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Kasteelhoeve Forreist in Brugge is de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs 2023. 

De Onroerenderfgoedprijs zet initiatiefnemers van onroerenderfgoedprojecten in de bloemetjes. Zowel bouwkundige, landschappelijke als archeologische projecten komen in aanmerking. De 8ste editie van de prijs stond in het teken van niet-publieke erfgoedprojecten. Uit de 21 kandidaten nomineerde de jury 3 laureaten: de Kasteelhoeve Forreist in Brugge, de woning Leclercq-Vandamme in Leuven en de huiskapel van het kasteeldomein Robiano in Tervuren. Stuk voor stuk bijzondere plekken. 2 van de laureaten laten het erfgoed herleven door letterlijk te leven in het erfgoed. De 3de laureaat zorgt voor bedrijvigheid in het erfgoed, als ontvangstruimte voor een Amerikaanse softwareontwikkelaar.

Onze leerkracht en pedagogische coördinator, Sarah De Smedt, is in haar professioneel leven ook aan de slag als restaurator en maakt deel uit van het project in de Kasteelhoeve. Wij mogen dus bijzonder trots zijn!

Alles over de winnaar, de laureaten en de eervolle vermelding lees je op de website van het agentschap Onroerend Erfgoed.

kinderenjongeren volwassenen