Front Expo - Refu Interim

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

FrontExpo is een artistiek traject en tentoonstelling met werken van vijftien vrijwilligers van Refu Interim. Gecureerd door Ben Benaouisse en Rojin Delfan. 

De naam Ben Benaouisse doet jullie misschien een belletje rinkelen? Hij heeft in onze academie onlangs nog een gastles gegeven. Ook de mensen van Refu Interim zijn bij ons gekend, ze helpen  steeds mee onze modeshow en opendeurdagen op poten te zetten.

Waarom FrontExpo? 
Wie een nieuw leven moet opbouwen in een ander land, begint van nul. Je overschrijdt een paar (lands)grenzen en plots focust iedereen op wat je niet hebt/kent: de taal, de cultuur, de papieren. Bij Refu Interim merken ze elke dag dat mensen die nieuw zijn in België eigenlijk heel veel meebrengen: goesting, veerkracht, doorzettingsvermogen… en bakken talent.

Met FrontExpo zetten ze dat artistiek talent in front. Alle deelnemende kunstenaars zijn of waren vrijwilliger bij Refu Interim. Allemaal kunstenaar, toevallig ook vluchteling, nieuwkomer, anderstalig. Via het vrijwilligerswerk leren zij de taal en hun nieuwe stad kennen. Nu is het tijd dat iedereen ook hun andere talenten leert kennen!

De tentoonstelling loopt van 31 augustus tot 9 september.
elke dag van 14u tot 18u (op donderdagen tot 22u)
Er is permanent een vrijwilliger aanwezig voor tekst en uitleg. 
Zebrastraat 32, 9000 Gent

kinderenjongeren volwassenen