Drie Snoodaerds en een wolvin - cc Sint-Niklaas

Beeldende kunst
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Social media sharing

Geïnspireerd door het verhaal van Reynaert de vos brengen poëten Ilyo Hansen, Johan de Vos (oud-directeur van onze academie), Marc Terreur en Jef Staes u vier monologen op eigenzinnige wijze.

Deze bijzondere voorstelling wordt opgeluisterd met muzikale begeleiding door contrabassist Micha Teller van ‘Scotch no soda’.

Het Reynaertverhaal is tijdloos én actueel met thema’s als machtswellust, jaloezie, geweldpleging, naïviteit en ijdelheid. In de monologen wordt ook ingezoemd op de vrouw als hoofdthema, maar zonder de vrouw op te voeren als gedoodverfd slachtoffer.
“Vrouwen moeten geen vrouwen steunen simpelweg omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze zielsverwanten zijn. Daar staat gender los van.”

Zoals de expo Burcht Malpertuus via moderne interpretaties verwijst naar het eeuwenoude epos, zo leggen deze vier woordkunstenaars, zowel ernstig als ludiek, het verband tussen de middeleeuwse klassieke samenleving en de hedendaagse maatschappelijke thema’s.

Zo ontstaat een mooie cohesie tussen de beeldende kunst in de expo Burcht Malpertuus en het literaire aspect van het verhaal.

14 oktober om 19u30
8 euro (incl. expobezoek)
CC Museumtheater, Zwijgershoek
bestel hier je tickets

kinderenjongeren volwassenen