De wondere wereld van het klein formaat - WARP

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

Naar een klein formaat kijk je anders, meer geconcentreerd, wat een bijzondere, intieme relatie creëert tussen de kijker en het werk.

De 20ste Biënnale van het klein formaat is een artistieke samenwerking tussen het Musée du Petit Format in Nismes en Kunstenplatform WARP in Sint-Niklaas. Elk van de 159 deelnemende kunstenaars uit binnen- en buitenland toont één werk op papier dat met de post verzonden werd en niet groter is dan een ‘A4’.

Door de digitalisering en het gebruik van smartphone, tablet of laptop wordt de meeste kunst vandaag trouwens op klein formaat bekeken en verspreid.  Zodoende werkte het KIKK-festival uit Namen met ‘Petits Formats Numériques’ ook een digitale component voor het tentoonstellingsproject uit. 

Na eerdere presentaties in Nismes en Aarlen gaat Sint-Niklaas vooraf aan de laatste presentatieplek in Luik. WARP opteert voor een opstelling in huiskamersfeer - de omgeving waar werken van klein formaat vaak hun thuis vinden. Het programma wordt uitgebreid met ‘Studiolo’ met op A4-formaat ingezonden werkplekken van kunstenaars. Voor het eerst zijn het toekomstige kunstenaarsverblijf en de ateliers op de WARP-zolder toegankelijk en worden ze als tentoonstellingsruimte gebruikt. 

Kunstenplatform WARP
Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas.
gratis, reserveren mag, maar is niet nodig – in groepjes van twee
vrij-za-zo van 13u tot 17u van 22 januari t.e.m. 21 februari 2021
meer info vind je hier

kinderenjongeren volwassenen