Challenge 'quarantainesieraden maken', twee leerlingen geselecteerd, één in de running...

Social media sharing

Met een fantastisch aantal ontvangen inzendingen kwam de challenge 'quarantainesieraden maken' ten einde. Het CODAmuseum Apeldoorn beschikt met ruim 9000 objecten over de grootste museale verzameling kunstenaars- en modesieraden ter wereld, dus zo geschiedde een unieke challenge voor thuis! De opdracht bestond uit het maken van een sieraad in quarantaine: bijvoorbeeld een crisiscollier, krantenketting, recycle(oor)ring of isolatie-insigne.

Ook enkele studenten van onze afdeling juweelontwerp-edelsmeden gingen deze uitdaging aan. Uit de meer dan 150 inzendingen zijn 15 winnaars gekozen waarvan de werken een tentoonstelling zullen vormen in CODA Museum.
In het lijstje van 15 geselecteerden vinden we twee studenten van de Academie Sint-Niklaas terug!
Niké Vanderpoorten (student, atelier Kathleen Frisson) en Karolien Boucquaert (afgestudeerd, atelier Kathleen Frisson) zijn reeds geslecteerd.

Een 16e werk zal worden tentoongesteld in CODA Museum, gekozen door het publiek uit een door de jury samengestelde selectie van 50 werken. Vanaf 10 juni komt de mogelijkheid om hiervoor te stemmen online. Er kan tot en met 24 juni gestemd worden. Deze student van onze academie vind je terug in de lijst van de 50 geselecteerden die meedingen naar dat ene laatste plekje....
Jeanine Van der Linde / Ver-vuiling  - student uit het atelier van  Silke Fleischer, vind je terug in de lijst van de 50 geselecteerden die meedingen naar dat ene laatste plekje....
Wil jij haar je stem geven, bezoek de website https://www.coda-apeldoorn.nl/stemmen

Bekijk een terugblik op het jurymoment in deze video.

Meer informatie en alle prijswinnaars kun je vinden op hun website: www.coda-apeldoorn.nl/challenge 

Niké Vanderpoorten - After the party
Karolien Boucquaert - Desinfecteren
kinderenjongeren volwassenen