Adventurous Excursions expo Van Stichel-Vandebos - HulstArt

Beeldende kunst
Expo
Social media sharing

Leerkracht Lut Vandebos en directeur Niko Van Stichel stellen deze zomer tentoon bij HulsArt.

De sculpturen van Van Stichel-Vandebos hebben vaak enorme afmetingen. Aan de Bierkaai in het hart van Hulst laten ze het bovenstuk van een gigantische duikboot oprijzen. Het lijkt alsof de onderzeeër een verkeerd navigatiemanoeuvre heeft uitgevoerd en daardoor gedwongen is om zich kenbaar te maken en de onzichtbaarheid dient op te geven. 

‘Adventurous Excursions’ sluit aan bij de ruimere exploratie van Van Stichel-Vandebos waarbij ze onderzoeken wat denkbaar, haalbaar en even-tueel realiseerbaar is. Net zoals bij de romanschrijver Jules Verne werden vele fantasieën in het sciencefictiongenre dat hij beoefende, later werkelijkheid. Hoe ludiek de perceptie rond de duikboot ook moge zijn, in essentie gaat het hoofdzakelijk over een vrije en ondogmatische manier van denken waarbij men rekening houdt met gedachten die zich buiten onze kleine denkbox bevinden.
Het verschijnen van dit gevaarte is slechts de voorbode van een totaal project rond fictieve en virtuele reizen.
Later komt er in de voormalige Albert Heijn een heus reisbureau, dan wordt veel duidelijk.

Dit reisbureau uit het post-Corona tijdperk neemt de bezoeker mee op een trip die alle zintuigen prikkelt. Van reizen naar de diepste krochten van de aarde tot idyllische florale fantasiewerelden. Een reisbureau voor onbestaande bestemmingen. De bewoners en bezoekers van deze kleine Vauban vestingstad worden uitgedaagd op zoek te gaan naar hun ideale bestemming. De palm op het parelwitte strand, de besneeuwde top van een perfect kegelvormige berg zoals de Taranaki of Kilimanjaro, groene valleien, dorre woestijnen of eindeloze zeeën.

Het plaatje waar de bezoeker voor valt, overtreft uiteraard de realiteit, maar dat geeft niet, want deze reizen maken ze enkel in hun hoofd, puur virtueel.

van 3 tot 31 juli 2022
vernissage zondag 3 juli van 14u tot 16u
HulstArt
's Gravenhofstraat 0, Hulst
do - zo 14u-17u

uitnodiging
kinderenjongeren volwassenen