Afwezigheden melden

Kan je niet aanwezig zijn tijdens een les? Laat het ons snel weten via onderstaand formulier.
Paragraphs

Hoewel het deeltijds kunstenonderwijs in de vrije tijd gebeurt en niet onder de leerplichtwet valt, zijn we toch gebonden aan bepaalde verplichtingen inzake aan- en afwezighedenbeheer.

Vanaf 1 september 2021 moeten wij als academie de aan- en afwezigheden ook digitaal registeren. Dat brengt met zich mee dat wij jullie vragen om afwezigheidsattesten voortaan ook naar ons door te sturen. Afwezigheden kan je melden via onderstaande knop.

 

Gevraagde attesten:

  • Ziekte: indien mogelijk graag een kopie van het doktersattest doorsturen. (Wanneer je slechts één dag ziek bent en je niet naar de dokter gaat, vragen we om gewoon door te geven welke les je afwezig zal zijn.)
  • Corona: Indien je in quarantaine moet, maar niet ziek bent, vragen we je om ons zeker te laten weten tot wanneer je afwezig zal zijn.
  • Verplichte schoolactiviteiten: bv. bosklassen, veldloop, examens ... Graag een schoolattest opvragen en doorsturen.
  • Verplichte beroepsactiviteiten: een attest van de werkgever.
  • Begrafenisplechtigheid: (enkel indien het gaat om een nauw verwant persoon) graag een kopie van de overlijdensbrief.
  • Afwezig door regeling co-ouderschap: een ondertekende verklaring van de ouders, te bezorgen bij aanvang van het schooljaar. Dit formulier kan je hieronder downloaden. Het volstaat dat één ouder dit invult.
  • Andere: communie, lentefeest, verjaardagsfeest, blokperiode, weekendje weg ... Geen attest nodig maar graag wel laten weten dat je afwezig zal zijn. Dit valt onder de noemer 'door de academie goedgekeurde afwezigheden'. Elke student kan hier 3x gebruik van maken in de periode van 1 september tot 1 februari van het lopende schooljaar.

Contact

d'Academie beeld - secretariaat Sint-Niklaas

Boonhemstraat
1
9100
Sint-Niklaas
kinderenjongeren volwassenen