Liggend naakt - Kasper De Vos

Resident - Kasper De Vos

22 februari tot 30 april
Annex
Beeldende kunst
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Big news!

Vanaf februari 2021 ontvangen wij voor de eerste keer een resident. Tweemaal per jaar zal een artiest onze academie, meer bepaald de Annex (zaal grenzend aan de Vierkante Zaal) voor een zestal weken bezetten.

Social media sharing

De Annex wordt hét terrein van de kunstenaar waar hij/zij z’n eigen ding kan doen.
We geven jullie natuurlijk een exclusieve blik achter de schermen, dus hou zeker ons social media en website in de gaten.

De residentie wordt een project van heel de academie. Leerlingen kunnen 'op de koffie' bij de artiest en omgekeerd. Daarnaast kan de resident gebruik maken van de ateliers en expertise die onze academie te bieden heeft.
Tegen het einde van de residentie voorzien we een toonmoment. Wat daar te zien zal zijn, een resultaat of proces, dat laten we aan de creativiteit van de kunstenaar over.

De eerste resident die zijn intrek zal nemen in de Annex is Kasper De Vos (1988°). 
Kasper maakt collages, tekening en sculpturen en haalt zijn inspiratie uit het dagdagelijkse leven. Dat laatste mag je zeker letterlijk nemen.
Hij haalt doodgewone materialen uit de context en doet er iets totaal anders mee. Of toch niet zo anders, dat moet je voor jezelf maar uitmaken.
Van broodjes een tafel maken of klei “verkopen” als worst, alles kan en alles mag. Humor is een sleutelwoord doorheen Kasper zijn werk, gepaard met een duidelijke kritiek op dat dagdagelijkse leven.

De afbeelding van Kasper's liggend naakt licht al een tipje van de sluier opZie jij er een hand in, of misschien iets anders?

Nu al te nieuwsgierig naar zijn werk? Neem een kijkje op zijn website.

kinderenjongeren volwassenen