One ring a day - Silke Fleischer

One ring a day update - Pareltjes in de stad

29 april
Beeldende kunst
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

Studenten juweelontwerp en edelsmeden uit de atelier van Silke Fleischer in de Academie beeld Berchem en d'Academie beeld Sint-Niklaas hebben ringen verzameld. Jeanine Van Der Linden, leerling uit het atelier in Sint-Niklaas, kwam in de kijker via haar dagelijkse posts op instagram.

Social media sharing

16/03/2020 - 29/04/2020 = 31 ringen (zonder de paasvakantie).

Het zijn geen bestaande sieraden, maar alles wat een sieraad zou kunnen zijn als ring. Elk met een eigen materiaal en vormgeving. Zaken die je kan vinden in de keuken, badkamer, gereedschappen, speelgoed, tuin, natuur, verpakkingen, enzovoort… . Cirkel- of ander vormige objecten op maat van een hand. Draagbaar of niet draagbaar... https://padlet.com/juweel/gqc69r596sgzxzv7

De academie RHOK Etterbeek gaat ons initiatief overnemen. De richting juweelontwerp door Peter Vermandere en Max Gielis starten met een gelijkaardige opdracht "ringen verzamelen per dag in quarantaine"

Jeanine Van Der Linden (4HG Sint-Niklaas) kwam in de kijker via haar dagelijkse posts op instagram. Het maandelijks online programma "Pareltjes in de stad” door Myra Winter te zien op Saltotv (een platform voor radio, tv en web vanuit Amsterdam). Zeker kijken: https://www.salto.nl/programma/pareltjes-in-de-stad/7ctXD3lWCs2Cu4UoQSksm2  (5:15). In juni komt er wegens grote interesse een uitgebreider interview.

Silke Fleischer,
leraar juweelontwerp en edelsmeden

kinderenjongeren volwassenen