ademloos

Film en Lezing Daniel Lambo

11 december van
Auditorium Greta Weyn
Lezing

Film en lezing Daniel Lambo: ADEMLOOS op woensdag 11 december vanaf 19.00 uur in het Auditorium Greta Weyn.

Social media sharing

Een reis naar het grootste asbeststort in India onthult een wereldwijde asbestindustrie die er niet voor terugschrikt om deze documentaire te laten infiltreren door een spion.

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Het leven is er goed, Daniels vader was arbeider en vakbondsman in de lokale fabriek van Eternit. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld.

Vandaag kennen we de gevolgen van asbestproductie en voor velen is het een probleem van het verleden.

De asbestproblematiek blijkt brandend actueel te zijn, wanneer de activiteiten van Eternit in het buitenland onder de loep worden genomen.In het Indische dorp Kymore ontdekt Daniel een actieve asbestfabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is als een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, een ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de vele slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving.

Een pakkende documentaire over de strijd van individuen die leven in het puin van de asbestindustrie.

 

Daniel Lambo is regisseur en producent en heeft binnen zijn eigen productiehuis Lambo Films als voor andere productiehuizen aan meer dan 20 films meegewerkt. Enkele van zijn films werden verdeeld in Belgische bioscopen.

www.lambofilms.com

kinderenjongeren volwassenen