De Nacht Banner
duo quetzal
sweet tribute
grupo pimentón
rope
pumapuma
nomad swing
sound painting
Hugo
velvet morning
sitting duck
Productions & Zonen
wild vlees

De Nacht 2020! Performance!

25 tot 26 januari van
d'Academie beeld - d'Academie Podium - stadsschouwburg
Beeldende kunst
Concert
Expo
Festival
Gratis
Theater
Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.

ZA 25/01/2020 12 uur – ZO 26/01/2020 12 uur
Hofstraat 13, Boonhemstraat 1 en Paul Snoekstraat 3, 9100 Sint-Niklaas
performance - beeldende kunst – dans - theater – muziek – woord – film – dj

Social media sharing

24 uur durend kunstenfestival

D’Academie Beeld, d’Academie Podium en het Cultuurcentrum van Sint-Niklaas slaan voor de derde keer de handen in elkaar voor het 24 uur durend kunstenfestival De Nacht.

Deze klank- en beeldmarathon staat dit jaar in het teken van performance. De aftrap wordt gegeven op 25 januari om 12 uur.

Vanaf dan kunnen kunstliefhebbers van alle leeftijden er 24 uur lang kijken, luisteren, genieten en deelnemen aan meer dan 100 performances die doorlopend plaatsvinden over de gehele site en de Foyer.

Experimenteer naar hartenlust tijdens één van de vele tekensessies van de mini-catwalk, het tekenkabinet, burleske dans, portret-o-mat, virtual reality, soundpainting en dansers op de site. Een 24 uren-expo toont elk uur van het etmaal een opkomend talent van de Academie.

Haal de acteur in jezelf naar boven en betreed de catacomben van de schouwburg, ontvang een personagekaart en speel mee in een scène van Dungeons and Dragons.

Ontdek originele danscreaties op eigenzinnige locaties tijdens uw wandelparcours.

Boekenwurmen kunnen zich laven aan mobiel verteltheater, een boekenverkoop en gezellige leeshoek van de Bib.

Filmliefhebbers kunnen verpozen bij een MOOOV-film, georganiseerd door Dienst Internationale Samenwerking.

Naast diverse muzikale belevenissen doorheen de academies zoals o.a. De Langste La, Blaaslabo en het Beethovenfestival, zijn er ook optredens van o.a. Bibi (Sweet Tribute), Nadar (‘Muziek voor schakelaars’) en Tom De Rocker (‘Verbaal Proces’).

De performers van Wild Vlees trakteren ons op een gipsspektakel waarin kronkelende lijven met elkaar versmelten.

Het hemelsblauwe Rope zoekt zich een weg doorheen heel de site, waarbij het publiek zich in het gigantische touw mag neervlijen of het naar believen kan meedragen naar een andere locatie.

Het interactief duo van Productions en Zonen breit de gehele Nacht aan elkaar op een speelse en poëtische wijze, terwijl geluidskunstenaars Gino Waem en Seppe De Klerck ons naar een hoogtepunt brengen met hun breinorgasmes (ASMR) in de loges van de Stadsschouwburg.

Heupwiegend gaan de dansers onder ons de nacht in op Afrikaanse ritmes en funky jazz, om ’s morgens verrast te worden door de muzikale experimenten van Expart en Sonar Soundlab.

Duurzaam ontwaken tijdens de fairtrade brunch van Oxfam Wereldwinkels op zondagochtend, waar je de Nachtkrant kan lezen, speciaal voor jou samengesteld door de reporters van De Nacht.

Komt u vooral ook met het openbaar vervoer of met de fiets. Wie toch de auto neemt kan parkeren onder de markt, of op de parkings van het station en 't Bauhaus.

Tot op De Nacht!

 

 

kinderenjongeren volwassenen