billboard van Muriel Verbist

Billboard Schouwburgplein

17 januari tot 17 februari
Beeldende kunst

Bijna een jaar lang maakte ze deel uit van de leefwereld van de bewoners van het iconische 'Chicagoblok' op Linkeroever. Het inspireerde fotografe Muriel Verbist (52), studente aan onze academie, tot een indringende portretreeks.

Social media sharing

De komende maanden staat één van haar beelden uit de reeks 'Little Chicago' in de publieke ruimte in Sint-Niklaas, via het NAFT Billboard op het Schouwburgplein.

De collage van Muriel Verbist bestaat uit twee beelden, die samen één beeld vormen: een portret van het meisje Eva dat in het Chicagoblok woont en een maquette van een meisje uit de flats gemaakt onder begeleiding van Sim Cha Chi van Doe mee! Atelier. Het is een collage waarbij de toeschouwer via de maquette mee kan kijken in het hoofd van het personage.

De foto's van Muriel Verbist zijn intussen al verscheidene keren gepubliceerd in De Standaard Weekblad. Ze nam ook deel aan een groepstentoonstelling in Museum M.

Meer info op https://www.murielverbist.be/photography/little-chicago

Het persartikel vind je hier: https://www.sint-niklaas.be/actueel/persberichten/tweede-naft-billboard-op-schouwburgplein-fotografe-muriel-verbist-toont-little-chicago

kinderenjongeren volwassenen